неделя, 9 ноември 2014 г.

Как да си направим сами кристални бижута? Като Сваровски?

Бижутата са със сигурност, най-желаните подаръци, без значение повода. Винаги са на мода и желани от дамите, понякога и от господата. Кристалните бижута се нареждат сред най-предпочитаните за дамското общество. Изключително красиви, но те могат да изглеждат и много ефектно. Кристалите могат да бъдат използвани не само за направата на бижута, но от тях могат да се направят много красиви орнаменти.

Вероятно, най-известните кристали са „Swarovski“. Кристалите „Swarovski“ определено ще ви смаят с неотразими бижута. Никой не може да се удържи на красотата на тези бижута. Освен всички скъпоценни, можете да срещнете и лечебни кристали, като най-често се оставят в естественото си състояние, за да не се увреди въздействието им.


Ръчно изработените бижута са вероятно, най-уникалните и все повече и повече набират скорост и привличат популярност. При тях имате възможност да избере дизайна и цветовете и винаги, ще сте сигурни, че това е едно уникално бижу. Огромният плюс на този тип украшения е, че много рядко се срещат в няколко бройки, и така ще знаете, че никой друг няма като вашето.

Гамата от кристални бижута е огромна — колиета, обеци, гривни, брошки и пръстени. Разпространени в различни цветове, форми и размери. Какво, ще ви е нужно при изработката на кристални бижута? Най-важното и лесно за взимане са клещи. Не искате да си счупите някой нокът. Ако се докоснете до един професионален производител на бижута, да кажем някое малко магазинче, ще видите, че имат различни видове клещи, както за притискане, така и за пробиване. Но за старт, основни клещи, сплескан нос, кръгъл нос и тел катер ще ви бъдат напълно достатъчни.

Разбира се, няма как да направите бижу, ако нямате мъниста, тел и устройство за заключване или щипки. В зависимост от бижуто, може да се наложи да са ви нужни дизайн борда, топчета и инструменти за пресоване. Може да закупите различни комплекти за изработка, вместо да купувате всеки един поотделно. Така със сигурност и ще ви излезе по-евтино.Често срещани са бижута комплекти и тяхното съдържание е за един или няколко видя бижута.
 

Преди да стартирате изработката, на каквото и да е, ще трябва да направите модел на бижуто. Може да е на хартия, дъска или където ви е удобно. Преценете какъв вид ще е украшението — колие, гривна, пръстен или друго. Друго, което ще трябва да планирате, е цветовата схема. Но дори да не планирате всичко, пак може да се окаже, че изработката самостоятелно на бижута е била точно за вас и вие сте създали нови и уникални украшения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар