неделя, 28 септември 2014 г.

Бижута, направени от стомана


Безспорно, мнозина от вас са чували за бижута от медицинска стомана, някои са виждали, други пък си само си мислят, че знаят какво представляват те. За да нямате грешна представа, сега ще ви запознаем по-подробно с тях.
Става дума за обеци, пръстени, гривни и други украшения, които са съставени от хром, молибден и никел. Спрямо количеството, бижутата се номерират и ползват за различни неща. В медицината, основно, се предпочита номер 300, а номера 316LVM и 316L се ползват за винтове за прикрепяне на кости, метални импланти и т.н. Може би се чудите какво означават буквите след номерата. Това е нещо специфично за всеки номер. Например, “L” може да се използва при ниско съдържание на водород, което я прави много корозивна, и при висока температура. Даденият 316 модел намира широко приложение не само в медицината, а и в хранителната, бижутерийната индустрия и други.

Нека поговорим и за самите елементи.
Всеки един от тях допринася за качеството на крайния материал, придавайки му уникални свойства. Хрома увеличава устойчивостта на надраскване и корозия. Молибдена се грижи за твърдостта на продукта, а никела – за гладкия и полиран краен резултат.


Имайки предвид горе изброените качества на елементите, нека сравним бижутата от медицинска стомана с тези, изработени от други метали и съединения.
Голяма част от хората притежават чувствителна кожа, която има непоносимост към т. нар. „фалшиви” бижута – имитациите, които често бъркаме с оригинала и които предизвикват сърбежи, зачервяване, алергични реакции, неразположеност. Ако, обаче, се доверите на бижутата от медицинска стомана, този проблем няма да съществува. Те няма как да ви повлияят негативно, защото именно от тях се произвеждат хирургичните скалпели.


Носи се слух, че бижутата от медицинска стомана 316L потъмняват с времето. Това не е вярно. Съдържанието им не позволява потъмняване. Ако бижуто е покрито с черна боя, позлата или друг оцветител, е възможна промяна с времето, но само на покритието – самата основа, обаче, ще остане същата. Бижута, които няма допълнителни слоеве не потъмняват колкото и време на мине. Те не се нуждаят от много грижи и са качествен продукти, предлагащи се на достъпна цена.

Сайтът, където може да откриете стоманени бижута и други подобни е TvoetoBiju.com, там се предлагат продукти, изработени от 316L. Може да откриете богато разнообразие от бижута, които освен, че ще красят визията ви, няма да ви навредят по никакъв начин. Разгледайте каталозите на компанията и се убедете сами в уникалността на продуктите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар